Az ÁSZF tartalmazza a kijarat.hu webáruház használatának feltételeit, érvényes 2022. szeptembet 1-től visszavonásig.

A SZOLGÁLTATÓ

A kijarat.hu online áruházat a Kijárat Kiadó Bt. üzemelteti (továbbiakban: „Szolgáltató”).

 • A Szolgáltató cégneve: Kijárat Kiadó Kulturális, Szolgáltató és Kereskedelmi Betéti Társaság. A Szolgáltató rövidített neve: Kijárat Kiadó Bt.
 • A Szolgáltató székhelye és postacíme: 1068 Budapest, Király utca 112.
 • Szolgáltató cégjegyzékszáma: 01-06-411994
 • Szolgáltató adószáma: 28558231-2-42
 • Szolgáltató bankszámlaszáma: MagNet Bank HU81 1620 0106 1167 2379 0000 0000
 • Ügyfélszolgálat/Áruház adatai: Kijárat Kiadó Bt. 1068 Budapest, Király utca 112., [email protected], kijarat.hu.

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

A Kiadó honlapja webáruházként is működik, ahol egy egyszerű regisztráció után megvásárolhatja a kiválasztott könyveket. E-mailben leadott rendeléseket is elfogadunk ([email protected]).

A regisztrációkor feliratkozhat a Kijárat Kiadó hírlevelére, melyben a legfrissebb akcióinkról, programjainkról és újdonságainkról értesülhet. A későbbiekben a hírlevelek végén található „leiratkozás”-ra kattintva bármikor törölheti magát a hírlevélküldő adatbázisból.

A feltüntetett árak az érvényes – általában kedvezményes – fogyasztói árak.

A kiválasztott és megrendelt termékeket igyekszünk a leghamarabb eljuttatni a Vevőkhöz. A megrendelését visszaigazoló e-mail tartalmazza az átvétel vagy szállítás feltételeit.

AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ELFOGADÁSA

A regisztráció és/vagy vásárlás során a felhasználó köteles elfogadni az ÁSZF feltételeit a webáruház használatához. Ezt az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén az ÁSZF szerinti szerződés jön létre a Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.

Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat, és nem küldhet megrendelést sem.

A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE

A megrendelések leadása a kijarat.hu internetes áruházban kizárólag elektronikus úton lehetséges a weboldal használatával vagy e-mail útján. Telefonon leadott rendeléseket a Szolgáltató nem fogad el. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató szintén elektronikus úton küldi el a Vevők részére. A megrendelés leadása regisztrációhoz kötött.

A megrendelés menete: regisztráció, a termék(ek) kosárba helyezése, a szállítási és fizetési mód kiválasztása, a bevitt adatok ellenőrzése (adott esetben javítása), a megrendelés elküldése, a megrendelés visszaigazolása.

A Megrendelem/Fizetés gomb megnyomásával a Vevő ajánlatot tesz, amely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre a megrendeléstől számított 24 órán belül automatikusan visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás minden esetben tartalmazza a választott átvételi és fizetési módot, a rendelés értékét, a szállítási feltételeket, a termék megnevezését és a darabszámot, valamint a Vevő adatait.

Amennyiben a visszaigazolás nem érkezik meg, fogyasztó mentesül az ajánlati kötöttség alól. A rendelés leadása előtt a Vevőnek van lehetősége a regisztrációkor megadott adatok módosítására. A szerződés nyelve magyar. Az árak a webshopban forintban értendők, az ÁFA-t tartalmazzák.

A kézhezvételi időpont a könyvek átvételi ideje.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

Ha a megvásárolt könyv hibás, azt cégünk díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló elállhat a vásárlástól.

A Kijárat Kiadó Bt. mindent megtesz azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibák tekintetében a Szolgáltató felelősségére a 17/1999. (II.5.) kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak.

A megvásárolt könyvek esetében azok tartalmáért a mindenkori Kiadó felel.

A felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során a jelszava felhasználásra került. Erre való tekintettel kérjük, gondoskodjon jelszava megfelelő titokban tartásáról. A felhasználó ezen felelőssége nem áll fenn, ha felhasználó jelszava saját hibáján kívül került illetéktelen személy(ek)hez. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséből, a késésből, a szolgáltatás leállásából eredő és/vagy az esetleges üzleti vagy magántermészetű információk elvesztéséből vagy egyéb anyagi veszteségből fakadó károkért.

A kijarat.hu oldalon a termékek ára átutalással (előre) vagy bankkártyával fizethető. Az online bankkártyás fizetés feltételeiről az  részletesen olvashat.

A Kiadó irodájában személyesen átvett könyvek készpénzzel, előre utalással vagy bankkártyával fizethetők.

A Kiadó szállításra a Foxpost szolgáltatásait veszi igénybe. A Foxpost szállítási lehetőségeiről (automatába, házhoz), díjszabásairól (csomagmérettől függően) és az általa kínált fizetési lehetőségekről részletesen a Foxpost honlapján olvashat.

A rendelés leadásától számítva a csomag kézbe kapásának átlagos időtartama öt nap, de tapasztalataink szerint legfeljebb tíz napon belül a megrendelő kézbe kapja a megrendelését. 

Bankkártyás fizetési lehetőség

 • Online bankkártyával a Barion rendszeren keresztül történő fizetés lehetséges
  A bankkártyás fizetés révén Ön kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban. A kiválasztott áruk
  megrendelése után a Barion weblapjára irányítjuk, ahol a jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt,
  titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál a “Kártyás fizetés” felirat melleti jelölögomb kiválasztásával, majd a válsztott szolgáltató szerverén a megfelelő adatok megadásával elvégezzék a fizetést. A szolgáltató a VISA, VISA Electron, MasterCard, és AmericanExpress típusú kártyákat fogadja el. Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013. A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.
 • Sikeres fizetést követően a vásárlás megvalósul.
 • Bankkártyás fizetés esetén kizárólag a kártyatulajdonos nevére szóló számlát tudunk kiállítani. A megrendelő csak a kártyatulajdonos lehet.

EGYÉB RENDELKEZÉSEK

Szolgáltató rendszere a Vevők aktivitásáról adatokat gyűjthet, amelyek nem kapcsolhatóak össze a Vevő által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

A Szolgáltató jogosult a felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklámlevelet küldeni, amennyiben a felhasználó a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen hozzájárult. A Szolgáltató nem köteles ellenőrizni, hogy a felhasználó által a regisztrációkor illetőleg a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak, illetőleg helytállóak.

A felhasználó önkéntes hozzájárulását bármikor jogosult írásban visszavonni. Ebben az esetben Szolgáltató a visszavonást követően a felhasználó részére több hírlevelet vagy egyéb reklám levelet nem küld, továbbá törli a felhasználó adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül.

Szolgáltató magára nézve kötelezőnek tekinti a Magyar Reklámszövetség és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének etikai kódexét.

Megrendelésével kapcsolatos bármilyen kérdésével, észrevételével forduljon az Kiadó munkatársaihoz a [email protected] címen.

Fogyasztói panaszügyintézés írásban vagy telefonon történik a [email protected] címen.

A Szolgáltató a vele szemben felmerülő vitás ügyek (fogyasztói jogvita) egyszerű, gyors, bíróságon kívüli rendezése céljából békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület: Budapesti Békéltető Testület; 1016 Budapest, Krisztina körút 99. III. emelet 310., levelezési cím: 1253 Budapest, Pf. 10., e-mail: [email protected].