Mind a(z) 3 találat megjelenítve

Akció!
Befejezetlen könyv
Thomka Beáta

Befejezetlen könyv

Original price was: 2 900 Ft.Current price is: 2 320 Ft.

A modern kori novella és a tárca szorosan összefonódik a folyóiratok, újságok történetével.

Akció!
A Titanic zenekara: Stílusok és irányzatok a hetvenes évek magyar filmművészetében
Gelencsér Gábor

Gelencsér Gábor: A Titanic zenekara

Original price was: 4 900 Ft.Current price is: 3 920 Ft.

A hatvanas évek magyar újhulláma mellett kevesebb figyelem fordul a hetvenes évek filmművészete felé, noha olyan alkotások készültek ekkor, mint a Szindbád, a Szerelem, az Amerikai anzix, az Ajándék ez a nap vagy A kis Valentinó.

Ez az évtized nemcsak remekműveket hozott, hanem szemléletmódbeli váltást is: az 1968 utáni kiábrándulás következtében kérdésessé vált a filmeket korábban értelmező politikai keret, amivel párhuzamosan felértékelődött az egyes művek nyelvi–stilisztikai megformálása, ugyanakkor új lendületet vett és egyedülálló filmtípust hozott létre a társadalmi folyamatokat kritikusan elemző dokumentarizmus.

A szerző a magyar filmtörténet méltatlanul háttérbe szorított, „elsüllyedt” évtizedét elsősorban a művek formavilágán keresztül mutatja be, amivel a magyar filmtörténetírásban sokáig hiányzó, a korszak játékfilmjeit és életműveit új megvilágításba helyező szempontot érvényesít.

Ez a könyv a 2002-ben megjelent, számos felsőoktatási intézményben tankönyvként használt első kiadás javított és bővített változata.

Akció!
Fejes Richárd, Gregor Lilla

Transzmédia. Interdiszciplináris tanulmányok

Original price was: 3 700 Ft.Current price is: 2 960 Ft.

Mennyire függetleníthető egy-egy téma vagy motívum azoktól a médiumoktól, amelyekben megjelenik? Lehetséges a fordítás a különböző médiumok között? Létezhet egy alkotás nemcsak több médiumban egyszerre, hanem bizonyos értelemben a médiumok közötti térben? Milyen új alkotói és befogadói szerepek jönnek létre a médiakonvergencia és az újmédia korszakában? Az ebben a kötetben egybegyűjtött eset­tanulmányok ezekre és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ.