KIJÁRAT KIADÓ KIADVÁNYAI

HÍREK

Szerkesztői ajánló

Transzmédia

Interdiszciplináris tanulmányok
Kedvezményes vásárlási lehetőség!

Mennyire függetleníthető egy-egy téma vagy motívum azoktól a médiumoktól, amelyekben megjelenik? Lehetséges a fordítás a különböző médiumok között? Létezhet egy alkotás nemcsak több médiumban egyszerre, hanem bizonyos értelemben a médiumok közötti térben? Milyen új alkotói és befogadói szerepek jönnek létre a médiakonvergencia és az újmédia korszakában?

Ami Auschwitzből marad

Giorgio Agamben könyve
Kedvezményes vásárlási lehetőség!

Giorgio Agamben (1942) napjaink egyik legismertebb és legnagyobb hatású filozófusa. „Ami Auschwitzból marad” című műve először 1998-ban jelent meg, a „Homo Sacer” sorozat harmadik részeként. A szerző egész életműve szempontjából is emblematikus szöveggel állunk szemben, melyet utalásszinten még azok is ismernek, akik sohasem olvasták.

Az Angol Irodalom Története

Könyvsorozat a kezdetektől napjainkig
Kedvezményes vásárlási lehetőség!

A négy kötet a legkorszerűbb irodalomtörténeti és kultúratudományi megközelítések alapján mutatja be a kora újkor angol irodalmának főbb műfajait. Eközben tudatosan tágítja az irodalmi jelenségek mezejét: feltárja az irodalom határterületeit, bemutatja az irodalminak tekintett művek környezetét alkotó anyagi kultúrát, valamint az iroda­lom termelését és fogyasztását befolyásoló politikai, vallási és gazdasági folyamatokat.